thumbnail_H+1714_FINAL_lowres_sRGB.jpg

Keramikk blant elementene

Gropbrenning av keramikk foregår blant gamle tømmerhus med storslagen natur.. Ragnhild Wik vil ta dere med på en reise fra å være en kommersiell aktør i volummarkedet til småprodusent av keramikk og videre kunsthåndverker.

Hun begynte så smått å forme i keramikk som resulterte i taktile og vakre bruksgjenstander. Etter hvert vokste det frem  abstrakte former som resulterte i skulpturer og ettertraktet kunst på galleriene. Under Håndverk+ viser hun utstillingen ELEMENTENES SAMSPILL.

Med seg på laget har hun Marianne Vigtel Hølland som er designer og pådriver av boken Visuell Visdom som de har gitt ut sammen. Ragnhild og Marianne vil fortelle om sitt samarbeid, og hvordan de henter inspirasjon og livsvisdom ved å gå tilbake i tid og se og lære av våre forfedre. De har mye å formidle, og deler gjerne både fag og refleksjoner over       

Workshopen vil passe til de som er glad i nærheten til elementene, og trenger den analoge føden som håndverk gir oss. Samtidig vil det være lærerikt med tanke på hvordan man kan drive sin egen virksomhet. Som stor eller som liten. Hvilken valg man tar i livet.

Workshopen har base på Valbjør gard.
Mer om elementenes samspill

Mer informasjon og program

tre+håndverk+.jpg

Sammenføyningsteknikker

Det legges opp til to dager i hall med opplæring hvor den enkelte deltaker får delta og prøve seg på sammenføyninger i tre. Formålet er inspirasjon, kunnskap, forhold til materialer og håndverket. Deltakerne skal arbeide med håndsag, tappejern og tegne egne maler.

Deltakerne skal jobbe i team og bygge opp og ferdigstille et eget byggverk med grov firkant ved bruk av montering- og skjøteteknikker. Deltakerne skal også få bygge sin egen kassehylle ved bruk av sinketeknikk.  I tillegg skal vi ha demonstrasjon av bøyning av tre ved oppvarming og damping.

Vi skal starte med store moduler - noe som gjør det lettere å lære seg de enkelte teknikkene. Målet med Workshopen er at hver deltaker skal delta i en produksjon, – og at produktet som kommer ut av workshopen skal ha en funksjon og bruksverdi.

Workshopen har base på Gammel-Kleppe.

Mer informasjon og program

IMG_7388.JPG

Workshop for studenter

ARKITEKTUR + PRODUKTUTVIKLING

Forståelsen for godt håndverk er viktig å ta med seg inn i arkitekt og design studiene. Ikke minst møte med gode håndverkere og hvordan bruken av materialer, prosesser og metoder utøves i praksis. En annen faktor er etablering med produsenter og næringsliv i en tidlig fase.

Workshopen legger til rette for en plattform mellom studenter fra KHiO, OsloMet, BAHS, KHIB og AHO som får reelle oppgaver å løse i løpet av de 3 dagene under Håndverk+ Vågå Feriesenter trenger en ny badstue, og Ottadalen Massivtre i samarbeid med arkitektkontoret Nordplan stiller med materialer, utstyr og ekspertise. Vågå Kommune åpner Galleri Ullinsvin til høsten. Så langt vil lokalet mangle innredning og møbler. Kirsten Visdal som er initiativtager til Håndverk+ ,og jobber delvis med  innredningen av galleriet vil lede workshopen i samarbeid med daglig leder i Nordplan, Steinar Løkken.

Workshopen har base på Vågåvatnet feriesenter.

Mer informasjon og program